SCUBA SERVICE IS ER

VOOR ELKE PROFESSIONAL

NOOIT geen zorgen meer over uw materialen, nadat u bij Scuba Service bent geweest! Volledige begeleiding tijdens uw aankoop, snel en correct al uw problemen opgelost. Met ruim 40 jaar ervaring leveren wij ALLE service en onderhoud in eigen beheer. Dit betekent voor u als klant geen weken wachttijd, altijd een direct aanspreekpunt met gegarandeerd de beste en meest vakkundige oplossing. Bekijk hieronder wat we voor u kunnen betekenen!

De veiligheid van u en uw mensen is voor ons absolute prioriteit!

BRANDWEER

Als brandweerkorps kunt u bij ons terecht voor:

 • Het herkeuren van composietflessen, incl. het demonteren en monteren van de afsluiters en het onderhoud hiervan.
 • Het herkeuren van uw duikflessen, incl. het demonteren en monteren van de afsluiters en het onderhoud hiervan.
 • Het jaarlijks onderhoud en het herstellen van INTERSPIRO volgelaatsmaskers.
 • Het jaarlijks onderhoud en herstellen van ademhalingstoestellen.
 • Het leveren en onderhouden van communicatieapparatuur.
 • Herstellen van droge pakken.
 • Advies, verkoop en onderhoud van Professioneel INTERSPIRO duikmateriaal.
 • Advies, verkoop en onderhoud van duikmateriaal.
 • Verkoop van op maat gemaakte en op wens van de klant uitgevoerde droogpakken.
 • Verkoop van immersion pakken en reddingsmateriaal.
 • Het organiseren van info-avonden.
 • Verkoop van op maat gemaakte reanimatie-/zuurstofkoffers
 • Verkoop van op maat gemaakte transportkoffers.
 • Opleidingen.
 • Het organiseren van praktijkgerichte regio-oefeningen.

PROFESSIONELE UITRUSTING

Scuba Service helpt u als professional graag bij het uitzoeken van alleen de allerbeste producten. Hieronder een greep uit ons professional-assortiment;

KEUREN VAN VOLLEDIG OMWIKKELDE COMPOSIETFLESSEN

COMPOSTIETFLESSEN KEUREN

Anders dan bij het keuren van stalen/aluminium flessen dienen, volledig omwikkelde, composietflessen gedetailleerd gemeten te worden. Dit is wereldwijd wettelijk verplicht volgens de NBN EN ISO 11623 norm. De reden hiervoor is dat de binnenfles zeer dunwandig is en beschadigingen hiervan t.g.v. oxidatie, scheurtjes of beschadigingen door blootstelling aan abnormale hitte, bij een normale hydrostatische drukproef niet vastgesteld kunnen worden.

Scuba Service is het enige bedrijf in België dat beschikt over een volledig computer gestuurde testbank waar gelijktijdig vier composietflessen individueel gemeten kunnen worden.

Het water dat hiervoor gebruikt wordt is vrij van chloor (chloor tast de aluminium binnenfles aan) en wordt door middel van ozon bacteriën vrij gehouden.

Na de drukproef worden de flessen onmiddellijk gedroogd. Hierdoor wordt er voorkomen dat de filter van de kraan dicht geoxideerd raakt, of erger nog, dat de kraan bij gebruik in de winter, ten gevolge van koude dichtvriest.

EXCLUSIEF BIJ SCUBA SERVICE:

 • Bij deze keuringen wordt ook de kraan onderhouden, ultrasoon gereinigd en worden alle dichtingen vervangen. Vervolgens worden deze met het juiste aandraaimoment terug in de flessen gemonteerd, gebruik makend van een speciaal hiervoor ontwikkelde pneumatische spanvijs.
 • Indien een composietfles zijn einde levensduur datum bereikt heeft, dient deze uit dienst genomen te worden.

Heeft u bij de keuring van uw composietflessen buiten het officiële keuringsverslag, ook een gedetailleerd meetrapport per fles gekregen…? 

VOLLEDIG CONFIGUREERBAAR

ONS AANBOD KOFFERS

ZUURSTOF

Scuba Service kan samen met u een volledig naar uw wensen gemaakte zuurstof-/reanimatiekoffer samenstellen en leveren. Keuze uit: volume van de fles, aansluiting van de kraan, on-demand en/of free-flow, etc.

EHBO

Scuba Service levert standaard EHBO-koffers of volledig naar wens van de klant samengesteld.

TRANSPORT

Scuba Service levert standaard verbandkoffers of volledig naar wens van de klant samengesteld. Indien gewenst kunnen wij elk item 3D inscannen en specifiek uitlaseren in het binnenwerk van de koffer.
Zuurstofkoffer-scuba-service
koffer
Transportkoffer-scuba-service
KEUREN VAN STALEN EN ALUMINIUM FLESSEN

FLESSEN KEUREN

Conform de wetgeving moeten ademluchtflessen verplicht gekeurd worden door een erkend organisme en dit op regelmatige basis. Wij keuren in eigen huis, onder toezicht van een, speciaal hiervoor opgeleide, inspecteur van een erkend keuringsorganisme. Anders dan gewone ‘ademlucht- en persluchtflessen’ moeten duikflessen om de 30 maanden gekeurd worden. Voor duikflessen worden de volgende keuringen door de wetgeving voorgeschreven:

Visuele keuring

Een visuele keuring (van zowel binnen- als buitenzijde) ten laatste 30 maand na de laatste hydrostatische keuring. Het bewijs van deze keuring vind je terug op je fles onder de vorm van de letters “RR”, gevolgd door de datum van de keuring. Het keuringsorganisme levert je een schriftelijk bewijs van deze keuring.

Hydrostatische keuring

Een hydrostatische keuring om de vijf jaar. De testdruk is 50% hoger dan de normale werkdruk (bijv. 300 bar voor een normale 200 bar duikfles). Het bewijs van deze keuring vind je terug op je fles onder de vorm van de letter “R”, gevolgd door de datum van de keuring. Het organisme levert je een schriftelijk bewijs van deze keuring.

Vergeet niet om regelmatig je fleskeuring na te zien (max. 30 maanden visueel = RR; max. 60 maanden op druk = R)

Flessen die enkel en alleen maar boven water gebruikt worden (bijv. de zuurstoffles van je O2-koffer of stalen ademluchtflessen) moeten alleen maar een vijfjaarlijkse hydrostatische keuring ondergaan, de tussentijdse optische keuring is niet verplicht!

EXCLUSIEF BIJ SCUBA SERVICE:

 • Bij deze keuringen wordt ook de kraan onderhouden, ultrasoon gereinigd en worden alle dichtingen vervangen.
 • Bij alle flessen wordt de schroefdraad gecontroleerd, alsook deze van de kraan.
 • Alle flessen worden gewogen en vergeleken met het originele gewicht.
 • Inwendig vervuilde flessen worden op een speciale manier uitgestoomd, gedroogd en door middel van een computer gestuurde machine inwendig gegritstraald.
 • De stempel in het ogief wordt beschermd door een verflaag.
KOM EENS LANGS!

BEZOEK ONZE
DUIKWINKEL EN ATELIER

Metropoolstraat 1
2900 Schoten
België