HOE ONDERSCHEIDEN
WIJ ONS VAN DE REST?

Scuba Service vindt UW veiligheid en service veel belangrijker, dan proberen de goedkoopste te zijn. Door veelvuldig de verschillende fabrikanten van zowel duikmaterialen als composietflessen te bezoeken, beschikken wij intussen over een zeer uitgebreide kennis/knowhow inzake deze producten en hun productieproces. Alsook over specifiek hiervoor ontwikkelde machines.

Professioneel, geautomatiseerd en vakkundig

FLESSEN KEUREN

Conform de wetgeving moeten ademluchtflessen verplicht gekeurd worden door een erkend organisme en dit op regelmatige basis. Wij keuren in eigen huis, onder toezicht van een, speciaal hiervoor opgeleide, inspecteur van een erkend keuringsorganisme. Anders dan gewone ‘ademlucht- en persluchtflessen’ moeten duikflessen om de 30 maanden gekeurd worden. Voor duikflessen worden de volgende keuringen door de wetgeving voorgeschreven:

Visuele keuring

Een visuele keuring (van zowel binnen- als buitenzijde) ten laatste 30 maand na de laatste hydrostatische keuring. Het bewijs van deze keuring vind je terug op je fles onder de vorm van de letters “RR”, gevolgd door de datum van de keuring. Het keuringsorganisme levert je een schriftelijk bewijs van deze keuring.

Hydrostatische keuring

Een hydrostatische keuring om de vijf jaar. De testdruk is 50% hoger dan de normale werkdruk (bijv. 300 bar voor een normale 200 bar duikfles). Het bewijs van deze keuring vind je terug op je fles onder de vorm van de letter “R”, gevolgd door de datum van de keuring. Het organisme levert je een schriftelijk bewijs van deze keuring.

Vergeet niet om regelmatig je fleskeuring na te zien (max. 30 maanden visueel = RR; max. 60 maanden op druk = R)

Flessen die enkel en alleen maar boven water gebruikt worden (bijv. de zuurstoffles van je O2-koffer of stalen ademluchtflessen) moeten alleen maar een vijfjaarlijkse hydrostatische keuring ondergaan, de tussentijdse optische keuring is niet verplicht!

EXCLUSIEF BIJ SCUBA SERVICE:

 • Bij deze keuringen wordt ook de kraan onderhouden, ultrasoon gereinigd en worden alle dichtingen vervangen.
 • Bij alle flessen wordt de schroefdraad gecontroleerd, alsook deze van de kraan.
 • Alle flessen worden gewogen en vergeleken met het originele gewicht.
 • Inwendig vervuilde flessen worden op een speciale manier uitgestoomd en gedroogd
 • Flessen worden door middel van een computer gestuurde machine inwendig gegritstraald.
 • De stempel in het ogief wordt beschermd door een verflaag.

Heeft u een composiet fles? Lees dan hier wat we voor u kunnen betekenen. 

HERSTELLEN VAN PAKKEN

Het herstellen van droge- en natte pakken, vervangen van neckseal en polsseals, vervangen van droge ritsen, e.d. gebeurd in eigen werkplaats. Wij hebben opleidingen gevolgd in de fabrieken van de verschillende grote merken.

Voor meer informatie over bepaalde herstellingen kan je altijd even langskomen.

Gemakkelijk, snel en veilig

FLESSEN VULLEN

Niet wachten of terug moeten komen? Bij Scuba Service wordt uw lucht-, nitrox-, of zuurstoffles onmiddellijk gevuld. U hoeft dus niet terug te komen.

Een overzicht van onze vulmogelijkheden:

 • Vullen van alle soorten ademlucht- en persluchtflessen.
 • 6 duikflessen gelijktijdig vullen.
 • Aansluiting voor DIN- of INT-koppeling.
 • Vullen tot 300 bar (zowel lucht als nitrox).
 • Vullen tot 100% zuurstof

VEILIGHEID BOVEN ALLES!

Gezien het enorme brand- en explosiegevaar, worden nitrox en zuurstof flessen alleen gevuld wanneer deze bij ons gekeurd, onderhouden of gecontroleerd zijn. Flessen welke niet bij ons gekocht en/of gekeurd zijn kunnen bij ons enkel gevuld worden nadat wij de montage van de kraan op de fles grondig gecontroleerd hebben.

Goed om te weten! Wij vervangen consequent op tijd onze filters en laten op regelmatige basis de kwaliteit van onze lucht, door een gespecialiseerde firma, controleren.

UNIEK IN VLAANDEREN!

Vulstation aan de Put van Ekeren

Dankzij de unieke samenwerking tussen AVOS en Scuba Service kunt u gemakkelijk en volledig zelfstandig uw duikfles vullen bij ons vulstation aan de Put van Ekeren.

ONDERHOUD ADEMAUTOMAAT

Bij ons aangekochte ademautomaten ontvangen een gratis eerste servicebeurt. U hoeft u dus na uw aankoop geen zorgen te maken over het eerste onderhoud. De ademautomaten die bij ons een servicebeurt krijgen, worden volledig gedemonteerd. Alle onderdelen worden gereinigd met de ultrasoon of met neutrale zeep. Wij maken uitsluitend gebruik van, door de fabrikant voorgeschreven en in ‘service kits’ geleverde onderdelen.

Bij de montage gebruiken wij enkel Christolube, een zuurstofgeschikt smeermiddel. Hierdoor zijn alle, door ons onderhouden ademautomaten, geschikt voor gebruik met nitrox tot 38%.

Na montage worden de ademautomaten volledig afgesteld op een – speciaal hiervoor ontwikkelde – computertestbank. Iedere ademautomaat wordt vergezeld van een volledig testcertificaat en van een meetrapport.

Scuba Service is gecertificeerd door de verschillende fabrikanten en wij volgen regelmatig bijscholing en opfriscursussen.

Professioneel, geautomatiseerd en vakkundig

FLESSEN KEUREN

Keuren van volledig omwikkelde composietflessen

Anders dan bij het keuren van stalen/aluminium flessen dienen, volledig omwikkelde, composietflessen gedetailleerd gemeten te worden. Dit is wereldwijd wettelijk verplicht volgens de NBN EN ISO 11623 norm. De reden hiervoor is dat de binnenfles zeer dunwandig is en beschadigingen hiervan t.g.v. oxidatie, scheurtjes of beschadigingen door blootstelling aan abnormale hitte, bij een normale hydrostatische drukproef niet vastgesteld kunnen worden.

Scuba Service is het enige bedrijf in België die beschikt over een volledig computer gestuurde testbank waar gelijktijdig vier composietflessen individueel gemeten kunnen worden.

Het water dat hiervoor gebruikt wordt is vrij van chloor (chloor tast de aluminium binnenfles aan) en wordt door middel van ozon bacteriën vrij gehouden.

Na de drukproef worden de flessen onmiddellijk gedroogd. Hierdoor wordt er voorkomen dat de filter van de kraan dicht geoxideerd raakt, of erger nog, dat de kraan bij gebruik in de winter, ten gevolge van koude dichtvriest.

EXCLUSIEF BIJ SCUBA SERVICE:

 • Bij deze keuringen wordt ook de kraan onderhouden, ultrasoon gereinigd en worden alle dichtingen vervangen. Vervolgens worden deze met het juiste aandraaimoment terug in de flessen gemonteerd, gebruik makend van een speciaal hiervoor ontwikkelde pneumatische spanvijs.
 • Indien een composietfles zijn einde levensduur datum bereikt heeft, dient deze uit dienst genomen te worden.

Heeft u bij de keuring van uw composietflessen buiten het officiële keuringsverslag, ook een gedetailleerd meetrapport per fles gekregen…? 

VERHUUR

Bij ons kun je terecht voor het huren van de volgende materialen:
Duikpakken, Duikflessen, Ademautomaten, Trimvesten, Duikcomputers en Nautilus Lifeline (nooit meer “lost at Sea”)

Zonder woorden....

WANPRAKTIJKEN